febr. 09 Elolvasva 3224 alkalommal
Kategória: Archívum

SOC - Dedikált Csapat a Rendszerek Védelmére

 

 

Az IT szakemberek jó része külföldre ment, nyakunkon a GDPR, az üzemeltető és a biztonságért felelős csoportok túlterheltek cserébe a bűnőzök is egyre gátlástalanabbak és elvetemültek. Mindent megtesznek, hogy betörjenek az informatikai rendszerekbe, hogy az ott talált adatokból pénzt csináljanak, esetleg katasztrófát okozzanak.

Az ilyen és ehhez hasonló események kezelésére született meg a SOC, azaz a Security Operations Center. Ezekben a csoportokban automatizált rendszerek és kibernindzsák dolgoznak azért, hogy az ügyfelek, vagy az adott cég rendszere biztonságos legyen.

Mennyire nehéz egy SOC összerakása? Hogyan kell megalapozni a működését? Ki képes figyelni a rendszerben keletkező naplókat hogy időben reagálni lehessen a biztonsági eseményekre? Hogy lehet naprakészen tartani a tudást? 5-10 fős cég is igénybe vehet egy ilyen szolgáltatást?

Többek között ezekre és még sok más kérdésre kapunk választ olyan vendégektől, akik szolgáltatásként nyújtják ezt a tevékenységet, vagy házon belül védekeznek a rosszfiúk ellen.

 

 

Helyszín és dátum

A helyszínt rendhagyó módon az ProDay biztosítja.
2017. február 9. (csütörtök) 17:00-18:00
Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21 térkép

Talk

Moderátor: Dr. Krasznay Csaba

Beszélgető partnerek:

Egyéb információk

  • A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztrációt és helyszínt a ProDay biztosítja.
  • Az ProDay-en való részvétel CISA, CISM, CGEIT, CRISC minősítéssel rendelkező szakemberek számára CPE pontszerzési lehetőséget jelent - a mySec talk-on való részvételért külön nem állítunk ki igazolást
  • A rendezvény területén a ProDay házirendje érvényes
  • Mindenképpen javasoljuk, hogy ne csak a talk miatt jöjjenek el, sok hasznos előadás lesz a ProDay-en

 

Az esemény szakmai partnere
ISACA

 

Média támogató

 

      Infotér          

 

Regisztráció az eseményre