szept. 28 Elolvasva 2818 alkalommal
Kategória: Archívum

Adatok fogságban és titkosítva, avagy a Ransomware-ek

 

 

Napjainkban egyre többet kell beszélnünk az ún. crypto-ransomware alkalmazásokról. Nem akarjuk, de „jönnek”, mert sok pénzt lehet ebből keresni és ehhez elég „csak” egy programot fejleszteni.

Kezdetben a ransomware-ekről csak olvashattunk a hírekben és sokan abban bíztak, hogy sok más biztonsági incidenshez hasonlóan ők soha nem lesznek érintettek, de ma már sokan sajnos megtapasztalhatták a hatását és elég komoly rendszerek adatait titkosította be egy ilyen kártevő alkalmazás.

Az üzlet olyan szinten jól megy, hogy ma már komplett iparág épült köré: rendelésre weboldalakat törnek fel ahova a ransomware fő motorját publikálják ki. De egyes bűnözői csoportok már a saját fejlesztésű ransomware forráskódját és annak komplett dokumentációját értékesítik mások számára, így aki kicsit ért a programozáshoz máris képes bevételt termelni.

Szomorú időszakként fogunk visszaemlékezni ezekre az évekre, de mint tudjuk ami nem öl meg az megerősít: alaposan meg kell ismerni az IT rendszerek belső működését, rendszereink védelmét meg kell erősíteni, meg kell találnunk a legjobb megoldásokat.

A beszélgetőpartnereink alaposan átlátják a ransomware-ek hatását, az ügyfelek hozzáállását és reméljük hasznos gondolatokkal, illetve tanácsokkal fogják ellátni a beszélgetésen résztvevő vendégeinket. Kérünk mindenkit, hogy a szemkötőt és a dogmákat hagyja otthon és legyen nyitott az elhangzó gondolatokra.

 

 

Helyszín és dátum

A helyszínt rendhagyó módon az ITBN biztosítja.
2016. szeptember 28. (szerda) 14:00-15:00
Budapest, Groupama Aréna térkép

Talk

Moderátor: Dr. Krasznay Csaba

Beszélgető partnerek:

Egyéb információk

  • A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztrációt és helyszínt az ITBN biztosítja.
  • Az ITBN-en való részvétel CISA, CISM, CGEIT, CRISC minősítéssel rendelkező szakemberek számára CPE pontszerzési lehetőséget jelent - a mySec talk-on való részvételért külön nem állítunk ki igazolást
  • A rendezvény területén az ITBN házirendje érvényes
  • Mindenképpen javasoljuk, hogy ne csak a talk miatt jöjjenek el, sok hasznos előadás lesz az ITBN-en

 

Az esemény szakmai partnere

ISACA

 

Média támogató

 

Infotér

 

Regisztráció az eseményre